Business Analytics

BI Analytics beantwoordt vele vragen, ook vragen die nog niet gesteld waren. U neemt gefundeerde beslissingen voortaan op basis van meetbare prestatie-indicatoren in een BI Dashboard. U monitort deze dashboards en interactieve rapporten regelmatig of stelt geautomatiseerde signalen in die u op de hoogte houden. Dankzij BI Reporting kunt u continu bijsturen, zodat doelstellingen sneller bereikt worden.

Meer inzicht in uw bedrijfsprocessen met BI Analytics

Vanuit het BI dashboard of rechtstreeks in de rapportages zelf, krijgt u meer gedetailleerd inzicht in uw bedrijfsprocessen. Of misschien denkt u zelfs aan selfservice business intelligence. Eindgebruikers gaan dan zelf aan de slag met data sets geschikt gemaakt voor analyses. De inzet van specifieke analyse tools en een gedegen instructie is dan aan te bevelen. Om BI Analytics succesvol te implementeren binnen uw organisatie is het allereerst van belang dat de vraagstelling helder is. Deze vraag wordt als het startpunt gezien en bepaald hoe en waar BI Analytics het beste kan worden toegepast.

Voordelen van BI Reporting en het BI Dashboard

Twee belangrijke onderdelen van BI Analytics zijn BI Reporting en het BI Dashboard. Analytics richt zich op het verzamelen en analyseren van bedrijfsdata. Wil men concreet actie ondernemen op basis van deze informatie, dan moet de data eerst op begrijpelijke wijze worden weergegeven. En daarvoor biedt BI Reporting de volgende voordelen:

  • Data wordt over een tijdsperiode verzameld zodat trends binnen de organisatie of de markt beter worden weergegeven;
  • Door BI in een duidelijk en interactief dashboard weer te geven, kunnen eindgebruikers meer kennis op doen van hun eigen werkveld en zich ontwikkelen tot expert;
  • Gebruik de rapporten om veranderingen binnen de organisatie te verantwoorden met actuele informatie.

Win geheel vrijblijvend advies in over BI Analytics en de toepassingsmogelijkheden binnen uw bedrijf door contact op te nemen met Golden Query. U bereikt ons door te bellen met telefoonnummer 06 124 761 30.

Let's Build Something Together